Cica

Cica

A cica csoportba jelenleg 19 gyermek jár. A csoportot 10 fő fiú, és 9 fő lány alkotja. A gyermekek életkora szerint középső- nagycsoportba léptünk. A tanköteles korú gyermekek száma 12 fő. Egy új kislány érkezett hozzánk szeptemberben, viszont egy kislánytól sajnos búcsút vettünk.
A csoportszobánkban sokféle játéklehetőséggel telik a nap: barkácsolás, közös mozgás, zenehallgatás, építés, mesélés. A szabadjáték fontosságának elvét szem előtt tartva szervezzük meg a különböző tevékenységeket, kezdeményezéseket. A délelőttök folyamán olyan játékeszközök használatára van lehetőség, amelyeknek mozgásfejlesztő hatásai vannak. Ilyen például a trambulin, csepphinta, lépegető korongok.
A Cica csoport gyermekei gyakran fogyasztanak gyümölcsöket, melyeket közösen dolgozunk fel, többfajta módon (saláta, sütemény, aszalás). Gondosan figyelünk környezetünk megóvására is, komposztálunk, szelektíven gyűjtjük a hulladékot. Szívesen használjuk ki az óvoda adta lehetőségeket is. Ha van alkalmunk rá, sok időt töltünk az udvaron, a só szobába, játék- és tornaszobába. Ilyenkor más- más játékeszközöket használunk, nagyobb területen mozoghatunk, vagy nyugodt légkörben mesélünk-verselünk, tartalmas időt töltünk együtt.
Gyakran szervezünk kirándulásokat, Állatkerti látogatást, sétákat a Városligetbe, Bábszínházba, piacra, ahol új élményekkel gazdagodnak a gyerekek.

 

Óvodapedagógusok: Szekeres Andrea és Dendel Gitta

Dajka: Tóth Nikolett

Galéria