Cica

Cica

A Cicák utolsó évüket töltik csoportunkban, a gyerekek közül többen betöltötték a hatodik életévüket és akad olyan is, aki heteken belül már hét éves lesz. Négy új kisgyermek, három fiú és egy kislány érkezésével gazdagodott csoportunk. Jelenleg hat kislány, tíz kisfiú jár csoportunkba.

Arra törekszünk, hogy gyermekeinket szeretett teljes, elfogadó, nyugodt légkör vegye körbe a nap folyamán. Szeretnénk egy nagyon jól együttműködő közösséggé kovácsolni a gyerekeket, de tudjuk, hogy erre csak a szülőkkel együtt vagyunk képesek. A csoportot is annak szellemében alakítottunk át, hogy megfelelő mozgásteret tudjunk az elmélyült játékhoz, tevékenységekhez biztosítani. A célunk a nagy tér kialakítása volt, ahol helyet tudunk biztosítani az állandó mozgásban lévő gyermekek számára. Már reggel mozgással kezdhetik a napot a csoportban elhelyezett csepphinta, Bilibo, Mozgáskotta, lépegető korongok használatával.

A kreatív sarokban a rendelkezésükre álló több féle eszköz kiválasztásával valósíthatják meg ötleteiket, kreativitásukat tehetik próbára. A mesekönyvektől nehezedő polcról kiválaszthatják az általuk kedvelt könyvet és a babzsákra kucorodva mélyülhetnek el a mesék világában. A hatalmas szőnyeg leginkább a konstruálni, építeni vágyó gyermekeknek szolgál nagy térrel, de a szerepjátékok kialakításához is jó lehetőséget biztosít. Mozgásigényünket igyekszünk csillapítani a tornateremben, udvaron és a mocorgóban. Vigyázunk egészségünkre, ezért változatos formában fogyasztunk gyümölcsöket, zöldségeket, magvakat és a só szobába is gyakran ellátogatunk. A csoportszobában igyekszünk kialakítani zöld sarkunkat, mely az évszaknak megfelelően gondoskodunk a változásáról. A növények, halacskáink gondozásáról sem feledkezünk meg.

Mindennapjainkra jellemző a tevékenykedés, az önállóságra, nyitottságra nevelés. Szeretünk kirándulni, gyakran útra kelni. A környező parkokat, állatkertet, piacot, bábszínházat, múzeumokat gyakran felkeresni, mert valljuk, hogy gyermekeink tapasztalás, érzékelés, vizsgálódás útján környezettudatosabbá, érzékenyebbé, fogékonyabbá, nyitottabbá válhatnak a világ felé.

Dendel Gitta és Szekeres Andrea, óvodapedagógusok
Dajka: Vidák-Lakatos Orsolya, dajka

Galéria