Cica nagycsoport

cica1

– Tudsz játszani? 
– Tudok. 
– És szeretsz is? 
– És szeretlek is.

                              /Fodor Ákos/

 

Vidám, sokszínű, kreatív, nyitott, egyéniségekkel teli kis csapat a miénk. Negyedik éve, hogy együtt vagyunk, már fél szavakból is megértjük egymást. Nálunk játéké a főszerep, mivel a csoda itt kezdődik, így erre építve alakítjuk a felkínált tevékenységeket. Mivel ebben az évben két csoportból kovácsolódunk eggyé, az elfogadást segítő, a szereteten alapuló drámajátékok meghatározó szerepet játszanak életünkben. Hiszünk a mesék erejében, mindennapos tevékenység során, több féle formában: színház, mesehallgatás, diavetítés, felnőttek (óvónénik) előadásban átélt mese, gyerekek által mesélt mese, melyek színesítik a gyerekek képzeletvilágát itt a cica csoportban.

Fontos számunkra a tevékeny megtapasztaláson keresztül szerzett sokoldalú ismeretszerzés. Ezért a Városligetben rejlő lehetőségeket örömmel használjuk ki. Az Állatkert, a Liget, a Bábszínház, Kolibri színház, Néprajzi múzeum, Keleti pályaudvar közelsége hihetetlenül színessé teszi a mindennapjainkat, és nem mindennapi élményeket kínál a gyerekek számára. Nagycsoportosok lévén ebben az évben igyekszünk is kihasználni ezen lehetőségek minden formáját. 

Kézműves tevékenységekben szárnyalunk, szővünk, fonunk, varrunk, körmöcskézünk ezáltal is fejlesztve kézügyességünket, a finommotorikus képességet a közelgő iskolára.

Célunk a világ tevékeny megismerése, közös élmények együttes megélése, a mozgás fejlesztése, és a sikeres iskolakezdés megalapozásához szükséges képességek, és készségek fejlesztése. Cicás élményekben gazdag együttöltött utolsó év emlékezetessé tétele.

 

Szilágyi Anett és Koltai Krisztina

Óvodapedagógusok

Kérdő Szilvia

Dajka

Galéria