Cinege nagycsoport

 

„Az iskolaérettség fogalma jó szó.

Valóban, a gyerek megérik az iskolára, mint alma a fán. Magától!

Nem az óvodai kötelező vagy előkészítő foglalkozások következtében és eredményeképpen”

Vekerdy Tamás

cinege

Csoportunk augusztusban elbúcsúzott a ballagóktól és szeptemberben 8 új gyermekkel bővültünk, így 17–en kezdtük meg az új nevelési évet. Ismétlő nagycsoportként feladatunk, hogy a gyermekek játszva, tevékenykedve érjenek meg az iskolára. Csoportszobánk berendezését, az asztalok elrendezését a gyermekek igényeihez igazítottuk. A vizuális eszközök elérhetőségére, mennyiségére és minőségére nagy hangsúlyt fektettünk, hiszen ebben a korban a gyermekek már szívesen tevékenykednek az asztalnál, kreatív ötletekkel színesítik a mindennapokat.

Igyekszünk a gyermekeket játékosan, különböző izgalmas tevékenységekbe építve fejleszteni, tanítgatni. Az önállóság kialakítására nagy hangsúlyt fektetünk, nálunk a gyermekeknek szabad téveszteni, rontani, hibázni és számtalan alkalmat biztosítunk a hibák javítására is. A társas kapcsolatok kialakítása, a közösséggé válás is fontos számunkra, ebben az évben kifejezetten. Rengeteg drámajátékkal próbáljuk a gyermekek gátlásait oldani, a kommunikációt és ismerkedést segíteni.

Igazi zöld szellemiségben nevelkedve, a gyerekek gondozzák a csoport növényeit, állatait, télen ellátjuk a kertünket látogató madarakat. Ügyes nagycsoportosként pedig odafigyelünk környezetünk védelmére is!

Többfajta játéktevékenységet kínálunk fel a gyerekek számára, érdeklődésükhöz és életkori sajátosságaikhoz igazodva, emellett rengeteg társasjáték, építőjáték, mesekönyv színesíti a mindennapokat.

Mottónk, amit minden nap szem előtt tartunk: Ha sír, öleld át, ha örül, örülj vele együtt, a segítséget kér, nyújtsd a kezed!

Fülöp Fanni és Simon-Dendel Gitta

Óvodapedagógusok

Somogyváriné Sipos Szilvia

Dajka

Galéria