Nyuszi kiscsoport

ikon

„Engem ne emeljen magasba senki, ha nem tud addig tartani, míg tényleg megnövök.

Guggoljon ide mellém, ki nem csak hallani, de érteni akar, hogy közel legyen a szívdobogásunk”

(Birtalan Ferenc)

 

A 2023/2024-es nevelési évben egy új csoporttal színesedik a Magonc Óvoda, a Nyuszi kiscsoporttal.

Arra törekszünk, hogy az éppen csak óvodássá váló gyerekek számára biztonságot adó, szeretetteljes, harmonikus környezetet és légkört alakítsunk ki, olyan stabil, életkorhoz igazodó napirenddel, és szokásrendszerrel, melyben minden kisgyermek jól érezheti magát.

Hiszünk az érzelmi és a szociális kompetenciák megalapozásának fontosságában, azt valljuk, akkor a leghatékonyabb a gyermekek személyiség- és képességfejlesztése, ha a mindennapi tevékenységekhez, kezdeményezésekhez, játékokhoz saját belső késztetésükként tudnak csatlakozni, és jól érzik magukat a közös tevékenységek során is, fokozatosan megismerve és elfogadva a harmonikus együttműködés szabályait. Ezért is alkalmazunk a tevékenységeink szervezésénél drámapedagógiai és a mesepedagógiai módszereket és eszközöket, mert ezek bizonyítottan, és hatékonyan járulnak hozzá a gyermekek komplex fejlődéséhez, és már egészen kicsi kortól is eredményesek lehetnek.

Örökös Zöld Óvodai létünkhöz hűen, már az óvodába lépéstől alakítjuk a gyermekek környezetük iránti érdeklődését. Közösen gondozzuk a növényeinket, állatainkat, ismerkedünk a környezetvédelem alapvető szokásaival.

A nevelési, gondozási teendőinkben a dadusunk, és a pedagógiai asszisztensünk segíti a munkánkat.

Napjaink sok vidám tevékenységgel, játékkal, mesével, énekkel, tánccal, és mozgással telnek, arra törekszünk, hogy minden kisgyermek jól érezze magát nálunk. Mert Nyuszisnak lenni nagyon jó! J

Koltai Krisztina és Ungvári Tímea óvodapedagógusok

Rostás-Szilágyi Katalin pedagógiai asszisztens

Kérdő Szilvia dajka

Nyuszi Galéria