Szentendrei Skanzen – Cica csoport – 2022. Október 5.

Sokoldalú élmények a szentendrei skanzenben.

Hihetetlen, hogy mennyi élményt kínál, és hogy összekovácsolja a csapatot egy jól megválasztott helyszín, mely maga a csoda.

Megcsodáltuk a régi, magyar parasztházakat, és kicsit a részesei lehettünk a régi magyar életformának, melyet a népmesék világában már oly sokszor elképzeltünk.

Láttuk és megdöbbentünk, hogy lehetett élni egy vagonban, egy talpalatnyi helyen, egy egész családnak. Vonatoztunk a Vízimalom megállóig, majd egy “labirintusban” kerestük a kiutat, aztán egy szabadtéri színházban csodálkoztunk. Ezt követően a bábszínházban bábokkal ismerkedtük, báboztunk, és a bábok alapján meseszereplőkkel találkoztunk (Zöld Péterrel, a kis húgával, a hallal, a madárral melyek segítették az elrejtőzésben…).

A gyertyaöntő műhelyben előadás keretében egy régi mesterség folyamatait láthattuk, történetével ismerkedtünk, hogy bizony a törökök idejében az asszonyok élete sem volt leányálom.  De a lámpa múzeumot sem hagytuk ki, mely interaktív módon mutatta meg a gyerekeknek, hogyan jutottunk el a gyertyával való világítástól a lüszter lámpáig. A házi állatokat is megnéztük, és ráadásul egy cicát is simogattunk. Sokat ettünk-ittunk, játszótereztünk. Vidámsággal, élményekkel teli szép kis nap volt!

Comments are closed