Bárány

 

„Nem tudok annál szomorúbb és magányosabb
dolgot elképzelni, mint mikor egy gyerek ül a
képernyő előtt és egyedül játszik.

Játszani legalább ketten kell, de inkább tízen,
húszan, mert a közös játék a legnagyobb dolog az
életben.”

/Csukás István/

Bárány-330px

Bárány középső csoport

Mi éppen húszan vagyunk! Két kislány elköltözött, de három kisfiú érkezett hozzánk. Így fontos feladatunk (a példamutatás, támogatás, ösztönzés, serkentés mellett), hogy a sok közös játék segítségével, minél előbb beilleszkedjenek kis közösségünkbe. De ne csak ők, hanem a többiek is fedezzék fel, hogy: együtt játszani jó! Hiszen van elegendő helyünk (nagy, szabad tér és aprócska zug); sokféle, változatos eszközünk, játékszerünk és időnk, hogy olyan légkört (biztonságot, nyugalmat, s ha kell, icipici „zűrzavart”) teremtsünk, amelyben minden gyermek jól érzi magát: élményt szerez, feltöltődik, kibontakozik, tapasztal, ismerkedik, fejlődik, barátkozik, együttműködik, miközben vidáman tölti egész napját, társaival együtt.

Nyitottak a verselésre, mesélésre, éneklésre, táncolásra, rajzolásra, mintázásra, mozgásra... és rácsodálkoznak a környezet szépségeire, változásaira. Fontos feladatunk a játékba ágyazott, érdekes, izgalmas, sokoldalú tapasztalatszerzés elősegítése (a csoportszobában, a só szobában, a játszó szobában, a tornateremben, az új, szép udvaron és a séták, kirándulások alkalmával is).

Napjainkat az óvoda hagyományaival, ünnepeivel és „zöld feladataival” színesítjük, melyekkel idén már nem csak „bátortalanul ismerkedünk”, hanem aktívan részt is veszünk bennük.

 

Óvodapedagógusok: Richterné Kiss Judit és Kiss Janka

Dajka: Vámosné Flámis Mariann

Bárány