Csiga

 

Pont jókor jössz, mert ez a nap legjobb része.
- Melyik az a rész?
- Az, amikor te meg én mi leszünk.”

/Micimackó/

58_368

Létszámunk: 20 fő (9 lány, 11 fiú).

A Csiga csoportosok már harmadik évet kezdik az óvodába, így nagyon összeszokott, harmonikusan működő, egymással figyelmes, empatikus kis csapatot alkotó gyerekek.
Célunk, hogy továbbra is azt mondják „Nagyon jó Csigának lenni!” Mindent megteszünk, hogy jól érezzék magukat, örömmel jöjjenek óvodába és lelkesen vegyenek részt a különböző felkínált tevékenységekben. Idén már hangsúlyosabb szerepet kap az értelmi képességek, a manuális készség, finommototorikus képességek fejlesztése. Ezt változatos játékok kezdeményezésével (szabály-, társas-, dráma-, építő, mozgásos játék…), érdekes vizuális tevékenységek felkínálásával (mintázás, festés, barkácsolás, kézimunka) fokozatosan valósítjuk meg. A sok mozgás szabadban és tornateremben továbbra is elengedhetetlen része mindennapjainknak. Önmagához mérten, fokozatosan fejlesztjük valamennyi gyermeket.
Egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az önállóságra, önfegyelemre, együttműködésre, a kedves kommunikációra és hatékony kooperációra. Szocializációjukat, helyes viselkedési szokásaikat éppúgy erősítjük, mint alakuló környezettudatos magatartásukat.
Hagyományos intézményi programjainkon kívül (Ovi Szülinap, Mesenap, Farsang, interaktív kiállítások…) több külső ismeretszerzési lehetőséggel is gazdagítjuk az élményszerzés lehetőségét (zenei és ismeretterjesztő előadások, kirándulások, állatkert látogatás, múzeumlátogatás, buszos kirándulás, színházlátogatás, hajókirándulás, stb.)
Idén már részt vesz a pedagógiai munkánkban a fejlesztő pedagógus, logopédus. Több szabadidős tevékenység közül választhatnak a gyermekek: néptánc, korcsolya, tenisz, műhelyek, úszás, hitoktatás.
Az állatok megfigyelése, gondozása a kertben való munkálkodás örömforrás csoportunk számára, aminek közösség alakító és ismeretszerzési lehetőségeit változatlanul kihasználjuk.

 

Óvodapedagógusok: Szauterné Berger Ildikó és Szilágyi Anett

Dajka: Kovács Szilvia

Galéria