Halacska középső csoport

halacska1

A Halacska középső csoportban jelenleg 15 gyermek jár, 6 lány és 9 fiú. Csoportszobánk berendezését, a bútorok elrendezését a gyermekek életkori sajátosságokhoz és a csoport igényeihez igazítottuk. A csoportszobánkban található egy galéria is, mely újabb játékteret nyújt a gyerekeknek.

A gyermek érzelmi biztonságának megteremtése, és fenntartására kiemelt figyelmet fordítunk, ehhez szeretetteljes, elfogadó légkört próbálunk biztosítani az óvodai mindennapokban, ahol a gyermekek tevékenyen tudják tölteni az óvodai élet idejét.

Törekszünk, hogy a gyermekek számára pozitív mintául szolgáljunk, tisztelettel és szeretettel fordulunk egymás felé, egymást figyelmesen meghallgatjuk, szívesen segítünk szükség esetén.

A játék, mozgás kiemelt helyen van a mindennapokban, fontosnak tartjuk, hogy ezekhez a tevékenységekhez elegendő szabad teret, és eszközöket biztosítsunk, ezzel segítve a szabad játék lehetőségét. Sokat énekelünk, verselünk, mesélünk, mondókázunk, babázunk, építünk, szívesen barkácsolunk. A mindennapok során biztosítjuk a gyermekek számára a játékosságot, a gyermeki szabadságot.

Zöld Óvodásként a környezetünkre is kiemelten figyelünk, ennek érdekében meg tanuljuk szelektíven gyűjteni a szemetet, a komposztálható hulladékot az óvodai komposztálóba gyűjtjük, a csoportban élő állatokról és növényekről közösen gondoskodunk.

Jusztin Mária Ildikó

Óvodapedagógusok

Huszákné Tolnai Tímea 

Dajka

halacska