Halacska nagycsoport

ikon

A Halacska csoportba 14 gyermek jár, homogén nagycsoport vagyunk. Tevékenységeink során már összetettebb, komplex módon dolgozunk fel egy-egy témát. A tanulási tevékenységeket a gyerekek életkorának megfelelően, differenciált módon, sokoldalúan igyekszünk megteremteni. Mind ezek mellett elegendő időt hagyunk a játéknak is.

 

            Fontosnak tartjuk, hogy a kognitív képességek mellett a szociális képességek is fejlődjenek. Szeretnénk olyan gyerekeket elengedni karjaink közül, akik érzékenyek társaik és a felnőttek felé is. Merjék és tudják megfogalmazni saját érzéseiket, problémamegoldó és konfliktus helyzetekben tudjanak megfelelő kommunikációs formát és stratégiát választani. Ezekben sok mesével, drámajátékokkal és felnőtt mintaadással tudunk nekik segíteni.

 

            Minden Halacskában a kiemelkedő képességeket hangsúlyozva igyekszünk sikerélményeket biztosítani, ezzel erősíteni önbizalmukat. Ugyanakkor szabad „hibázni”, és fontos, hogy tudják, hogy mindig lehet fejlődni, ha valami nem megy.

 

            Sokat énekelünk, mondókázunk, verselünk és kreatívkodunk. Nagyon fogékonyak ezen tevékenységek iránt. Nagycsoportban már többször kilépünk az óvoda falai közül. Heti tevékenységeinket színesítjük és még tartalmasabbá tesszük külső helyszíni programokkal. Kiemelt feladatunknak tartjuk a kulturális és esztétikai nevelést, ezért programjaink között szerepelnek múzeumok és színházi előadások látogatása is. Érdeklődők és érzékenyek a természet és annak védelme iránt, így a Zöld Óvodás szemléletmódunk is szépen alakul.

Jusztin Mária Ildikó és Sztaracsek Regina 

Óvodapedagógusok

Huszákné Tolnai Tímea 

Dajka

Halacska Galéria