Maci nagycsoport

 

„A macik mindig, minden körülmények között

- legyenek bármennyi évesek is -

azt sugallják:

minden a lehető legnagyobb rendben van.”

Brumm, mackónak lenni jó…

Felszabadító, játékos, ösztönző, vidám, egymásra hangoló.  A csoport mindennapjaiban a legfontosabb „fontos” az együttműködésre ösztönzés, az egymásra hangolódás, az élmények közös megélése, a nagycsoportos kornak megfelelő mélyen átélt közösségi élmények, tapasztalások feldolgozása. Az élmények és játékos formában megélt tapasztalások gyűjtése. Hangsúlyos helyen a JÁTÉK, ami minden napnak a mozgatója, ami segíti az egészséges személyiségfejlődés alakulását.

A játékban megélt élmények, amelyek elősegítik a nagycsoportos kornak megfelelő szocializációs készségek alakulását, és a koncentráció, a figyelem, a kitartás fejlődését.

Az iskolaérettség elérése mentális, fizikai és testi szinten a változatos koruknak megfelelő mozgásos, logikai és manuális tevékenységeken keresztül.

Az ünnepekre /szülinapok, Mikulás, Karácsony, Anyák napja, Ballagás/ történő ráhangolódás, és az ünnepi tartalmak megélése az örömszerzés átélése változatos és sokrétű érzelmi kifejtése barkácsolással, ajándékkészítéssel.

„A mackóm tanított meg a szeretet lényegére: ott lenni, amikor szükség van Rád.”  /Jim Nelson/

Juhos Jenőné és Franó Andrea

Óvodapedagógusok

Bodnárné Kató Magdolna

Dajka

Galéria