Maci

„A játék mackó aprócska puhaság,
könnyedén átölel, ahogy senki más.”

/j.wylie torosian/

Szeptember első napjaiban nagyon sok szeretettel vártuk és fogadtuk a kis macikat a csoportban. Az életkori sajátosságokat figyelembe véve rendeztük be a szobánkat, sok helyet biztosítva a mozgásra, autózásra, építésre, egyéb játékos tevékenységekre.

Az érzelmi biztonság kialakításához és a szülőtől való elválás megkönnyítéséhez segítséget jelentettek a saját készítésű nagyméretű babák a babaszobában, a plüss játékok, amihez gyermekeinknek jó volt odabújni, megölelgetni őket. Folyamatosan lehetőséget biztosítottunk a nap folyamán az ölbeli játékokra, dédelgetésre, az egyéni igényeknek megfelelően.

A gyermekek megismerésével napról-napra alakul ki a szeretet érzése egymás iránt, ami idővel erős kötődést jelent gyermeknek-felnőttnek egyaránt.

A csoport szokás- és szabályrendszerét folyamatosan alakítjuk ki és erősítjük meg az év folyamán. Az előttünk álló óvodai események, jeles napok, ünnepek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a gyermekeink az örömöt, az ünnepi hangulatot, az összetartozás érzését megéljék.

A mindennapokban sok játékos tevékenységen keresztül ismerkedünk a környező világ összefüggéseivel tapasztalások útján. Ezek a tapasztalások lehetnek különböző érzékszervekre hatók: mozgásos, zenei, anyanyelvi nevelés, mese-vers és a környező világ tapasztalataival való ismerkedés.

Fontosnak tartjuk a mindennapi mesehallgatást, ami által nemcsak a szókincsük bővül, hanem érzelmi biztonságot is nyújt a gyermekek számára.

A nevelési év folyamán nagy hangsúlyt fektetünk környezetünk megóvására, ezért gyermekeinknél a személyes példamutatásunk által megalapozzuk a környezettudatos szemlélet alapjait a már most bevezetett szelektív gyűjtéssel, a növények és a halaink gondozásában történő aktív részvétellel.

maci

Franó Andrea és Juhos Jenőné / Julika óvodapedagógusok
Bodnárné Kató Magdolna, dajka

Galéria