Méhecske középső csoport

mehecske1

A 2022/23-as nevelési évet 16 kisgyermek kezdte meg a Méhecske csoportban. 10 fiú és hat lány. A gyermekeknek ez a második éve együtt. Igyekszünk a gyermekek számára biztosítani a szeretetteljes, biztonságos, bizalommal teli légkört.

Szokásaink, szabályaink a gyermekek életkori sajátosságaihoz alkalmazkodnak. Tevékenységeink tartalmazzák a mozgást, éneklést, mesélést, verselést, mondókázást, környezeti és matematikai nevelést.

A Méhecske csoport kedvelt játékai közé tartozik az Óriás LEGO Duplo, a képeskönyvek nézegetése, a babakonyhai tevékenységek, rajzolás, fakocka, különböző egyszerűbb társasjátékok, memóriajáték, fa vasút.

A csoportban a játéktevékenységek nem oszlanak el nemek szerint, a fiúk ugyanúgy szeretnek a babakonyhában tevékenykedni, mint a lányok a fa vasúttal játszani.

A csoportunkban a gyermekek életkorának és egyéni fejlettségi szintjének megfelelő játékok találhatóak meg. Sok gyermek érkezett ugyanabból a bölcsődéből, így a közösség gyors formálódását ez is könnyítette.

A csoportban a legkedveltebb tevékenység a Verselés, mesélés. Napjaink nagy részét kiteszi a könyvek nézegetése, különböző történetek olvasása. A délelőtt folyamán szinte nincs olyan pillanat, amikor ne ülne az olvasásra kialakított mesesarok babzsákfotelében valaki egy-egy könyvet lapozgatva. Igyekszünk a meséket minél színesebb eszközökkel előadni: mesekötény, papírszínház, mágnestáblán, bábokkal.

Zöld óvodaként fontosnak tartjuk a környezeti nevelést, ezért a gyermekekkel együtt gondozzuk a csoport kinti-benti növényeit, az akváriumot és telente etetjük, itatjuk az óvoda udvarában megjelenő madarakat. Szelektíven gyűjtjük a szemetet, takarékoskodunk a vízzel, papírral, árammal.

Kővári-Hegedűs Flóra és Bagi Dominika

Óvodapedagógusok

Birtalan Ágnes

Dajka

Galéria