Méhecske középső csoport

ikon

„Olyan ez az óvoda,

mint egy mese-palota

csupa dal, csupa vers

csupa játék.”

                /Gazdag Erzsi/

A 2023/24-es nevelési évet 14 kisgyermek kezdte meg a Méhecske homogén nagycsoportjában. A gyermekeknek ez a harmadik éve együtt. A méhecskék a nyár folyamán nagyot nőttek, figyelmesebbek lettek és nyitottabbá váltak.

 

A csoportban fontosnak tartjuk, hogy tisztelettel és szeretettel forduljunk egymás felé, mindig figyelmesen meghallgassuk csoporttársainkat, valamint szükség esetén segítsünk egymásnak. Igyekszünk a gyermekek számára biztosítani a szeretetteljes, biztonságos, bizalommal teli légkört.

 

A tevékeny megtapasztalásokon keresztül szerzett sokoldalú ismeretszerzés kiemelten fontos csoportunknak. A közeli Városliget adta lehetőségeket örömmel használjuk ki. A gyermekek mindennapjait rendkívül színessé teszi a Liget, a Néprajzi múzeum, a Kolibri színház, az Állatkert és a Bábszínház közelsége, ezáltal nem mindennapi élményeket kínál számukra.

A csoportban a gyermekek életkorának és egyéni fejlettségi szintjének megfelelő játékok találhatóak meg. A kézműves tevékenységeket kifejezetten szeretik a gyermekek. Sokat rajzolunk, festünk, vágunk és ragasztunk, ezzel fejlesztve a gyermekek finommotorikus képességét.

Az életkoruknak megfelelően egyre nagyobb fokú önállósághoz szoktatjuk őket a munka jellegű és a gondozási tevékenységekben.

 

Legfőbb célunk a bennünket körülvevő világ felfedezése, közös élmények együttes megélése, sikeres iskolakezdés megalapozásához szükséges képességek, készségek fejlesztése.

Zöld Óvodaként fontosnak tartjuk a környezetei nevelést, ezért a gyermekekkel együtt gondozzuk a csoport kinti és benti növényeit, az akváriumot, valamint telente etetjük, itatjuk az óvoda udvarában megjelenő madarakat. A csoportban szelektíven gyűjtjük a szemetet, takarékoskodunk a vízzel, árammal.

Mindennapjainkat áthatja a drámapedagógia is, amit előszeretettel alkalmazunk nevelésünk szinte minden területén. Ebben a nevelési évben leginkább közösségépítésben, önismeret alakításban, érzékelési területek, és kommunikációs készségek fejlesztésében lesz segítségünkre. Fontosnak érezzük a családokkal, szülőkkel való hatékony kommunikációt és kapcsolattartást is, hiszen nevelésünk akkor lehet igazán eredményes, ha elfogadjuk, segítjük egymást.

Szilágyi Anett és Bagi Dominika - óvodapedagógusok

Wéber Rita -dajka

Méhecske Galéria