Pillangó kiscsoport

pillango

A Pillangó csoportban 17 gyermek, köztük 8 lány és 9 fiú kezdte meg idén az óvodás mindennapjait.
A beszoktatás során a szülők és a gyermekek együtt ismerkedtek meg az új térrel (idén az óvoda udvarán), óvó nénikkel, dajka nénikkel és egymással. Ahhoz, hogy ez a kezdeti időszak gördülékenyen menjen és a sok újdonsággal ne félelmet, hanem kíváncsiságot ébresszen, mindenkinek az egyéni igényekhez igazodva biztosítottunk megfelelő mennyiségű időt és szükség esetén segítséget.

A csoportunkban elsődleges szempont, hogy felnőttként igyekszünk pozitív mintául szolgálni: tisztelettel és figyelemmel fordulunk egymás felé, meghallgatjuk egymást, észrevesszük, ha a környezetünkben valakinek segítségre van szüksége.

Igyekszünk megfelelő mennyiségű élményt és tapasztalatot biztosítani az ismereteik bővítéséhez és önmaguk megismeréséhez, időt és teret hagyni az önállóságnak és a döntések gyakorlásának. Mindig szem előtt tartva a ránk bízott gyermekek testi-, lelki-, érzelmi fejlődésének lehetőségét.

A játék és a mozgás kiemelt helyen van a mindennapjainkban. Fontosnak tartjuk, hogy ezekhez a tevékenységekhez megfelelő szabad teret, inspiráló eszközöket, környezetet és kellő időt biztosítsunk.

Zöld Óvodásként a környezetünkre is figyelünk és szeretnénk, ha már kiscsoportban természetessé válna a környezettudatos magatartás. Ennek érdekében megtanuljuk szelektíven gyűjteni a hulladékot, takarékoskodni a fogyó eszközeinkkel, (pl.: vízzel, papírral) és a komposztálható hulladékot az óvodai komposztálóhoz visszük, ott hasznosítjuk újra.

Auner Adrienn és Benke Fanni

Óvodapedagógusok

Eszényi Beatrix Lili

Pedagógiai asszisztens

Estefán Flóra

Dajka

Galéria