Pillangó

 

A Pillangó csoportban 21 gyermek, köztük 9 fiú és 12 lány kezdte meg idén az óvodás mindennapjait.
A beszoktatás során a szülők és a gyermekek együtt ismerkedtek meg az új térrel, óvó nénikkel, dajka nénikkel és egymással. Ahhoz, hogy ez a kezdeti időszak eltávolodás, elválás gördülékenyen menjen és a sok újdonság ne félelmet, hanem kíváncsiságot ébresszen, mindenkinek biztosítottunk elegendő időt, odafigyelést és szükség esetén segítséget. A csoportunkban elsődleges szempont, hogy felnőttként igyekszünk pozitív mintául szolgálni.
Tisztelettel és figyelemmel fordulunk egymás felé, meghallgatjuk egymást, észrevesszük, ha a környezetünkben valakinek segítségre van szüksége. Megfelelő mennyiségű élményt és tapasztalatot biztosítunk az ismeretek bővítéséhez és önmagunk megismeréséhez, időt és teret hagyunk az önállóságnak és a döntések gyakorlásának. Mindig szem előtt tartva, a gyakorlás, fejlődés lehetőségét.
A játék és a mozgás kiemelt helyen van a mindennapjainkban. Fontosnak tartjuk, hogy ezekhez a tevékenységekhez megfelelő szabad teret és időt biztosítsunk.
Zöld Óvodásként a környezetünkre is figyelünk és szeretnénk, ha már kiscsoportban elkezdene kialakulni a környezettudatos magatartás. Ennek érdekében megtanuljuk szelektíven gyűjteni a hulladékot, hogy hogyan tudunk takarékoskodni a fogyó eszközeinkkel (vízzel, árammal), a komposztálható hulladékot pedig összegyűjtjük és az óvodai komposztálóhoz visszük, ott hasznosítjuk újra.

Pillangó-330px

 Óvodapedagógusok: Auner Adrienn, Filkor Evelin

Pedagógiai munkát segítő: Haragos Bernadett (pedagógiai asszisztens)
Dajka: Juhász Ádámné /Erzsike

Galéria