Pillangó

 

A Pillangó csoportosok immár középsősök lettek.

A 2018/19-es nevelési évet az előzőhöz hasonlóan 21 fővel kezdjük el. Időközben történt egyapró változás - az előző év végén egy gyermektől elbúcsúztunk, a helyét egy régi-új leányvette át, aki nyitott szívvel, energiával telve érkezett hozzánk a Cinege csoportból,megpezsdítve a pillangók társasági életét. Azon leszünk, hogy mihamarabb megtalálja ahelyét nálunk.

A csoportunkban elsődleges szempont, hogy felnőttként igyekszünk pozitív mintául szolgálni.

Tisztelettel és figyelemmel fordulunk egymás felé, meghallgatjuk egymást, észrevesszük, ha akörnyezetünkben valakinek segítségre van szüksége. Megfelelő mennyiségű élményt éstapasztalatot biztosítunk az ismeretek bővítéséhez és önmagunk megismeréséhez, időt és terethagyunk az önállóságnak és a döntések gyakorlásának. Mindig szem előtt tartva a gyakorlás,fejlődés lehetőségét.

A játék és a mozgás kiemelt helyen van a mindennapjainkban. Fontosnak tartjuk, hogyezekhez a tevékenységekhez megfelelő szabad teret és időt biztosítsunk.

Zöld Óvodásként a környezetünkre is figyelünk és szeretnénk, ha már ebben az életkorban elkezdene kialakulni a környezettudatos magatartás. Ennek érdekében megtanuljuk szelektívengyűjteni a hulladékot, takarékoskodni a fogyó eszközeinkkel (vízzel, árammal), akomposztálható hulladékot az óvodai komposztálóhoz visszük, hogy újrahasznosíthassuk.

depositphotos_105479466-stock-illustration-cute-butterfly-cartoon-fun-character

Auner Adrienn és Takács Ildikó Milla, óvodapedagógus
Haragos Bernadett (pedagógiai asszisztens)
Juhász Ádámné /Erzsike, dajka

Galéria