Süni

Süni

 

 


„A gyerek olyan, mint a pillangó a szélben:
egyesek magasabbra szállnak, mint mások,
de mindegyikük legjobb tudása szerint repül.
Miért hasonlítanánk hát össze őket?
Mindegyik más.
Mindegyik különleges.
Mindegyik gyönyörű!”
(ismeretlen szerző)

A Süni középső csoportban 19 kisgyermekkel nyitottuk meg az évet, 6 kislány és 13 kisfiú jár hozzánk.

A tavalyi évben nagyon jól összecsiszolódtak a kicsi és a nagy Sünik egyaránt, sok baráti kapcsolat alakult ki, melyeket a családok óvodán kívül is ápolnak. Ennek köszönhetően nagy az összetartás a gyermekek, a szülők és a pedagógusok között is. Ezt mi nagyon fontosnak tartjuk, hiszen úgy gondoljuk, hogy eredményes fejlődést csak együttműködő, szeretetteljes, nyugodt, biztonságot adó környezetben érhetünk el. Ezt a fajta együttműködést, mely a nyílt kommunikáción alapszik, szeretnénk a továbbiakban is fenntartani. Munkánk hatékonyságát és eredményességét segíti dajka nénink is, akivel az apó részletekig egyeztetjük a napi teendőinket, kölcsönösen segítve, támogatva, tisztelve egymást.

Napirendünk, és szokás-szabályrendszerünk életkorhoz igazított, sok-sok játékkal, izgalmas tevékenységgel. A csoportba járó gyerekek nagyon nyitottak minden tevékenységre. Különösen kedvelik a meséket, verseket, énekeket és a mozgásos tevékenységeket. A drámapedagógia is fontos szerepet játszik nevelésünkben, szinte minden területen megjelenik, segíti munkánkat.

Az idei évben kiemelt területeink a mozgás és az ének zenei képességfejlesztés. Ezekben segítségünkre lesznek az óvodai és az óvodán kívüli programjaink egyaránt. Ebben az évben szeretnénk a csoportunkkal színházba, állatkertbe, kirándulásokra, és nagyobb sétákra is elmenni.

Zöld Óvoda Programunkba állat-, és növénygondozással veszünk részt, melyeket a Süni csoportosok nagyon szeretnek, őriznek, ápolnak. A gondozást a gyerekekkel együtt végezzük. Csoportszobánkban akvárium és sok növény van. A halak etetésében és tisztántartásában, valamint a növények locsolásában, gondozásában a gyerekek aktívan részt vesznek.

 

Óvodapedagógusok: Koltai Krisztina és Tóth Erika Boglárka

Dajka: Pelikánné Tóth Szilvia

Galéria