Óvodánk bemutatása

ovodaepulet
ovodaepulet1

  Magonc Óvoda egy színes, tágas, vidám, mozgalmas óvoda, a Városliget mellett, gyönyörű fák között, ahová  szívesen járnak gyerekek, szülők, pedagógusok.

Szellemiségéről:

Nyitott, kreatív óvodapedagógusok dolgoznak itt nagy szakmájuk iránti elhivatottsággal, jó szakmai felkészültséggel. Különböző területeken kiművelt szakemberek.

Tevékenységközpontú programunkkal dolgozunk, amely a gyermeki tapasztalásra,  helyezi a hangsúlyt. Az egészségnevelés, a mozgás, a játék a kiemelt területünk.

Hangsúlyos a differenciálás és az egyéni bánásmód. A kezdetektől fogva érvényesülhet a pedagógusok módszertani szabadsága.

Törekszünk az együttnevelő partneri viszony kialakítására szülőkkel, szakemberekkel…

Népszerű óvodának mondhatjuk magunkat,   hagyományon alapuló, szülőket is megszólító programokkal, színes gyermekeknek felkínált tevékenységekkel.

 

A „Zöld Óvoda” címet -  elsők között a kerületben - 2006-ban nyertük el. Immáron 2012-ben már harmadjára tudhatjuk a címet magunkénak. Jól megtervezett, kis lépésekkel haladunk előre mi pedagógusok, a gyerekeket és a szülőket formálva – a fenntarthatóság, a takarékosság, a természetközpontúság, a környezettudatos magatartás jegyében.

2016. évben elnyerte az intézmény az Örökös Zöld Óvoda címet.