Éjszaka a Magoncban

magonc-kep1-30

Hosszú évekkel ezelőtt indult egy kezdeményezés a Magonc Óvodában, melynek célja az volt, hogy erősítsük a szülők és a pedagógusok közötti kapcsolatot - egy kötetlenebb, vidámabb légkörű együttlétben jobban megismerjük egymást, illetve segítsük a felnőtt Magoncos közösség alakulását is.

Az azóta is, szinte minden évben megrendezésre kerülő Felnőtt Est egyre nagyobb népszerűségnek örvend a szülők körében. Igazi különlegessége ennek az eseménynek, hogy ilyenkor az óvoda felnőttjei készülnek többféle előadással a szülők szórakoztatására. Kreativitásuk, tehetségük megmutatkozik az előadó művészet szinte minden területén: a zene, a tánc, a színészet sem áll távol tőlük.

Magoncos óvó néniként sok szépet és jót írhatnék erről az estéről, de azt gondolom, sokkal hitelesebb, ha a közönség soraiban ülők élményei adnak teljes képet arról, milyen élményekkel gazdagodtak azon az estén.

 

Koltai Krisztina óvodapedagógus

Az alábbi néhány gondolatot egy, az eseményen részt vevő szülőtől kaptuk, ő így élte meg ezt az estét:

„Március első péntekén került megrendezésre a Magonc óvodában, a már hagyománnyá vált Felnőtt Mese Est elnevezésű program, melynek helyszínéül ismét a tornaterem szolgált. Mint neve is mutatja, a rendezvény ezúttal nekünk, szülőknek szólt és szép számmal képviseltük is az összes csoportot.

Az óvó nénik és dajka nénik egy sötétben előadott zenés-táncos, UV-fényes pantomim előadással nyitották meg az estét.

Láthattunk, hallhattunk humoros hangjátékot, hegedülő, zongorázó és éneklő óvó néniket is, de különleges élmény volt az az előadás, amelyben egy szülő és egy óvó néni közösen adtak elő egy vidám jelenetet.

 

Az est utolsó és egyben számomra legszórakoztatóbb előadásán a „Három kívánság”című magyar népmese kimondottan felnőtteknek átdolgozott kiadása elevenedett meg a mesélővel, az elhamarkodott kívánságokat természetesen azonnal teljesítő Tündérrel és a túlvilágról visszahozott, kocsin betolt anyóssal. Itt már a könnyünket törölgettük az óvó nénik előadása láttán.

Az estét színesítette egy izgalmas, sok fejtörést igénylő Mese kvíz játék is, melynek főnyereménye a torta, nagymértékben hozzájárult a jó hangulat alakulásához.

A műsorokat tombolasorsolással - ahonnan senki nem távozott üres kézzel - és tánccal zártuk.

Évről évre egyre szuperebbek ezek az esték, jó alkalmak arra, hogy mi szülők és az óvodában dolgozó felnőttek közelebb kerüljünk egymáshoz és kilépjünk picit a hétköznapok rohanásából egy kis humor és az ’átváltozott’ óvó nénik segítségével.

kep2mag-34

 

 

Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat! Köszönjük ezt az estét az óvoda összes dolgozójának!”

Czinke-Ács Bernadett szülő

„Engem ez a „Felnőtt Mese Est” elvarázsolt, egy csodás világba kalauzolt. Egy estére én is meseországba költözhettem az óvó nénikkel, magával ragadó volt az a lelkesedés, az a szívből jövő szeretet, amit kaptunk tőlük. Sosem felejtem el! Köszönöm, hogy részese lehettem,”

Kóbori Emese - szülő

 

kep3mag-39